Hej och välkommen till KROPPSTERAPISKOLAN!

Vi har nu, sedan 2012, ändrat både vår profil och inriktning. Från att ha varit en klassisk massageskola har vi gått över till att driva skolan som en utbildningsresurs inom massage, massageterapi och terapeutisk träning.

Kroppsterapiskolans massageutbildningar
1990 - 2012

 

Kroppsterapiskolans utbildning till massageterapeut var sedan starten 1990 i Linköping en av Sveriges ledande massageterapeut- och friskvårdsutbildningar. Hösten 1998 flyttade vi skolan och massage-utbildningen till Gran Canaria som vi sedan bedrev där tom. våren 2012.

Skolan finns fortfarande kvar på Gran Canaria - men utan vår grundutbildning i massage. Undervisningen bedrivs, fysiskt, sedan hösten 2012 av Åsa Folkhögskola
.

I dag jobbar vi med att skapa kompetenshöjande fortbildningar för massageterapeuter via webbaserade distanskurser, e-learning.


För dej som funderar på att bli massageterapeut

Det finns många komponenter i våra liv som påverkar oss och vår hälsa. Behovet i vårt samhälle idag är att kunna arbeta förebyggande med ett brett tankesätt gällande hälsa samt ha en förståelse för att livsstilen också påverkar vår hälsa.

En framgångsrik och trovärdig massageutbildning bör utbilda massageterapeuter utifrån behovet i samhället. Varefter samhället och arbetsvillkoren förändras är det viktigt att betona förebyggande insatser och friskvård i utbildningen.

En massageterapeututbildning riktar sig främst mot behandling och rehabilitering av belastningsskador, idrottsskador, sjukdomar och smärttillstånd i rörelseapparaten. Den bör också inrikta sig på olika former av fysisk- och konditionsträning samt rehabilitering.


Jobba som massageterapeut

När du är färdigutbildad har du med dig den kunskap och de verktyg du behöver för att kunna arbeta som massageterapeut inom idrotts- och föreningsliv, företag, friskvårdanläggningar och gym eller i egen regi i din egen praktiklokal. 


 


.

Kroppsterapiskolan startade 1990 i Linköping. 
Här en bild på vårt prospekt anno 1991.

Massageutbildning ryggproblem

.

 Nedan en film från utbildningen Gran Canaria.
Klicka i bilden för en kort film om massageutbildningen på
den tiden det begav sig!

.

 

Här nedan en film jag gjorde som ett intro till kursen i klassisk massage. Filmen är upplagd i låg upplösning för att ladda upp snabbare. Klicka i bilden så öppnar filmen!

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adress Cl. Tara 1 Arguineguin Gran Canaria Spanien, tel. 0034 928 152 031, mail krister@kroppsterapiskolan.se